ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ – ΣΤΑΔΙΟΥ

Αιμοδοσία

Αγαπητέ/ή αιμοδότη/τρια

Ευχόμενοι  ολόψυχα  να  είστε υγιείς εσείς  και οι  οικογένειες σας θα  θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τη μέχρι τώρα συμμετοχή σας στις αιμοδοσίες που οργανώνει η Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος  Σταδίου.  Οι πρωτοφανείς στιγμές που βιώνουμε λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αυξάνουν καθημερινά τις  ανάγκες αίματος.   Η συνεχής έκκληση του  υγειονομικού προσωπικού  σε κάθε γωνιά της χώρας οδήγησε την  Ενορία  μας στη διοργάνωσηνέας εθελοντικής αιμοδοσίαςτην Κυριακή  8 Νοεμβρίου λαμβάνοντας εκ  νέου ΟΛΑ τα μέτρα υγιεινής που επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες.

Σε περιμένουμε 10:00 με 13:30 στην ενοριακή μας αίθουσα.

Η παρουσία σου ποτέ δεν ήταν τόσο απαραίτητη.


AIMODOSIA2018_1
AIMODOSIA12018
previous arrow
next arrow
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Αγαπητοί ενορίτες, ενορίτισσες, εθελοντές/ντριες αιμοδότες,

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 (των Μυροφόρων), η ενορία μας θα διοργανώσει, την πρώτη για το 2018, αιμοδοσία. Από το 1992 όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την ευλογημένη αυτή δραστηριότητα, διοργανώσαμε 42 αιμοδοσίες κατά τις οποίες μαζεύτηκαν 1315 μονάδες αίματος που διατέθηκαν για τις ανάγκες ενοριτών και μη.

Με την παρούσα επιστολή μας θεωρούμε απαραίτητο μεταξύ των άλλων να σας κάνουμε γνωστό κάποια δεδομένα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα. Με βάση τα στοιχεία του 2014 οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα ανέρχονται περίπου στις 750.000 μονάδες ενώ οι τακτικοί αιμοδότες είναι μόνο το 0.65% του πληθυσμού (≈65.000). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εισαγωγή αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό και φυσικά την εξαγωγή συναλλάγματος γι’ αυτό τον σκοπό.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. που διενήργησε σχετική έρευνα, πέραν των παραπάνω στοιχείων επισημαίνει ότι σε κάθε 10 νοσηλευόμενους ασθενείς οι δύο χρειάζονται μετάγγιση αίματος, ενώ για την αντιμετώπιση βαριά τραυματισμένων συνανθρώπων μας απαιτούνται από 10 έως 40 μονάδες αίματος.

Έτσι η κάθε μονάδα αίματος που θα προσφερθεί είναι πολύτιμη. Το ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου που έχει την ευθύνη για την αιμοδοσία, μαζί με τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τους αιμοδότες καλεί όλους, ενορίτες και μη, εφ’ όσον δε συντρέχουν λόγοι υγείας να συμβάλλουν στην ευλογημένη αυτή πράξη «σωτηρίας» ασθενών συνανθρώπων μας!

Σύνθημά μας θα μπορούσε να είναι:

Κάθε αιμοδότης να συνοδεύει ένα νέο εθελοντή αιμοδότη,
η προσφορά τους σώζει ζωές.

Η αιμοδοσία της Ενορίας μας θα γίνει την Κυριακή  22 Απριλίου 2018, από τις 10:30 έως 13: 00, στην ενοριακή αίθουσα δίπλα στο Ναό μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο : 210- 7511620

Υπεύθυνος ιερεύς : Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Αργυρόπουλος

Δώσε αγάπη… είναι στο αίμα σου

«Την ανάγκη αίματος δεν πρέπει να περιμένει κανείς να την αντιληφθεί όταν το χρειαστεί κάποιος δικός του άνθρωπος.»