ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ – ΣΤΑΔΙΟΥ

Φιλόπτωχο

Παράλληλα η ενορία μας αναπτύσσει και άλλες φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις που συνεχώς αυξάνονται. Συνοπτικά τα έργα αυτά αγάπης που λειτουργούν με την βοήθεια και συνεργασία των ενοριτών της είναι:

  • Επί της οδού Αρριανού 2 – 4 δίπλα στο Ναό μας λειτουργεί το ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (συσσίτια) όπου καθημερινά διανέμονται πενήντα (50) μερίδες φαγητού σε αστέγους και απόρους της περιοχής μας.
  • Επίσης επί της οδού Αρριανού 2 – 4 λειτουργεί και κοινωνικό παντοπωλείο όπου προσφέρουμε μηνιαίως 50 με 60 πακέτα τροφίμων σε οικογένειες άπορες ή πολύτεκνες που αδυνατούν να επιβιώσουν κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσεως.
  • Επί της ιδίας οδού λειτουργεί οργανωμένη ιματιοθήκη όπου οι έχοντες ανάγκη ενορίτες μας προμηθεύονται είδη ρουχισμού, ενώ καλύπτουμε αντίστοιχες ανάγκες σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους στην επαρχία και σε διάφορα ιδρύματα ακόμη και στην Αφρική.
  • Κάθε μήνα προσφέρουμε οικονομική βοήθεια, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, σε διάφορους αστέγους, ασθενείς και εμπερίστατους αδελφούς μας.

Η Ενορία μας, σε μια εποχή ατομισμού, ιδεολογικής πενίας και κοινωνικής εξαθλίωσης, ανοίγει την αγκαλιά της για να δεχθεί και να στηρίξει τα τιμημένα γηρατειά, τα ανήσυχα νιάτα, τους πληγωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους μας, προσφέροντας αγάπη, στοργή, ανακούφιση, περίθαλψη και εξασφάλιση. Προσπαθεί να συμπαρίσταται με όλες τις δυνάμεις της στα προβλήματα των Ενοριτών της και να διατηρεί την ιστορική και θρησκευτική της αξία. Να προσφέρει δύναμη και ελπίδα σε κάθε άνθρωπο και πάνω απ’ όλα να δίνει την Ορθόδοξη μαρτυρία της στον σύγχρονο κόσμο με βαθειά πίστη στον Θεό και πολλή αγάπη προς τον άνθρωπο.