ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ – ΣΤΑΔΙΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Σκόνδρας

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Σκόνδρας, δευτερότοκος υιός, μεταξύ έξι αδελφών, του Ιερέως Κωνσταντίνου και της Πρεσβυτέρας Βασιλικής, γεννήθηκε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας, στις  28 Σεπτεμβρίου 1953.

Επεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη γενέτειρά του και στη συνέχεια εφοίτησε στο Γυμνάσιο Καρπενησίου καί στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, από την οποία απεφοίτησε το έτος 1972. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ιερατικών Σπουδών Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος, με ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, από τον τότε Επίσκοπο Διαυλείας και νύν Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, στις 8 Σεπτεμβρίου 1981, στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας. Στις 31 Οκτωβρίου 1982 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, από τον τότε Επίσκοπο Βρεσθένης και νύν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου (Παγκρατίου)  υπηρετεί από τα φοιτητικά του χρόνια, στην αρχή ως Κατηχητής και στη συνέχεια ως Διάκονος και Πρεσβύτερος, μέχρι σήμερα. Εδώ νυμφεύτηκε και την Πρεσβυτέρα του Μαρία Μπακαλάκη, μετά της οποίας απέκτησαν μία κόρη.

Επί είκοσι συναπτά έτη υπηρέτησε σε υπεύθυνη θέση στην Κεντρική Εκκλησιαστική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του απενεμείθη, κατόπιν σεπτής εντολής του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, υπό του μακαριστού Επισκόπου Κερνίτσης κυρού Λεοντίου, στις 24 Δεκεμβρίου 1995.

Είναι υπεύθυνος του τομέα Νεότητας καί Διευθυντής της Νεανικής Εστίας της Ενορίας μας.