ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ – ΣΤΑΔΙΟΥ

Πρωτοπρεσβύτερος Χρῆστος Ἀργυρόπουλος

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Αργυρόπουλος, τριτότοκος υιός του Διαμαντή και της Ευαγγελίας, γεννήθηκε στο Κουφόπουλο Ανδριτσαίνης Ολυμπίας, στις 14 Σεπτεμβρίου 1948.

Επεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη γενέτειρά του και στη συνέχεια εφοίτησε στο Γυμνάσιο Ανδριτσαίνης. Μετά τη δευτέρα τάξη, ενεγράφη στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου, από την οποία απεφοίτησε το έτος 1970. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ιερατικών Σπουδών Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έτος 1970 νυμφεύτηκε την Ασημίνα Ρέππα, μετά της οποίας απέκτησαν δύο τέκνα, τον Παναγιώτη και τον Διαμαντή.

Στις 28 Ιουλίου 1974 χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του τότε Επισκόπου Βρεσθένης και νύν Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και υπηρέτησε ως Διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύκη.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1976 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Επισκόπου Αυλώνος κυρού Παντελεήμονος, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, όπου υπηρέτησε ως Εφημέριος μέχρι το έτος 1978.

Τον Απρίλιο του 1978 μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου (Παγκρατίου),  όπου υπηρετεί έως σήμερα.

Υπηρέτησε επί εικοσαετία στον τομέα Νεότητας της Ενορίας και με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε η «Νεανική Εστία» της Ενορίας. Ακολούθως, του ανατέθηκε η ευθύνη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου. Με δική του πρωτοβουλία αναγέρθηκε πενταόροφη «Στέγη Γερόντων» και ιδρύθηκαν «Κέντρο Ενοριακής Αγάπης», «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Ιματιοθήκη»

Υπηρέτησε για μια δεκαετία, στην Κεντρική Εκκλησιαστική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και επί εικοσαετία ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.